8 leggyakoribb téma

Tudta Ön ezeket a Goji bogyóról? – 8+1 érdekesség a farkasbogyóról

A goji bogyó, vagy másik nevén a farkasbogyó a tápanyagokban leggazdagabb gyümölcs a világon. S bár nálunk csak napjainkban éli fénykorát, de a kínai és mongol emberek már lgojiegalább 3000 éve használják ki kivételes gyógyító és egészségmegőrző tulajdonságait.

Ezeket rendkívül gazdag tápanyag-, nyomelem-, vitamin-, ásványi anyag- és enzim tartalmának köszönheti, mely segítségével számtalan betegség és egészségügyi probléma orvoslására alkalmas, mivel ezek mögött szinte minden esetben tápanyaghiány áll.

Következzen most néhány érdekes tény erről a csodabogyóról:

1. A goji bogyó Ázsiából származik, mégis több fajtája is elterjedt. Így nálunk is fellelhető a farkasbogyó néhány másik változata is, de ezeket semmiképpen sem szabad elfogyasztani, mivel közülük több is erősen mérgező hatású.

2. Az igazi, érett goji bogyó külsőleg szép vörös színű, hosszúkás alakú és telt. Ízét tekintve pedig enyhén fanyarkás és édes, némi kesernyés ízzel és kissé száraz érzettel párosulva. Leginkább a mazsolához és papajához lehet hasonlítani az ízvilágát.

3. A goji bogyó bokrai akár 3-4 méter magasságúra is megnőhetnek. Óvatosan, kézzel kell leszüretelni róla a bogyókat, mivel azok igen sérülékenyek és törékenyek. Miután leszedték őket, kiteszik a napra száradni a bogyókat, így kapnak a mazsolához nagyban hasonlító szárított gyümölcsöt.

4. A goji bogyó leve nem csupán önmagában fogyasztható, hiszen teákhoz hozzákeverve is igen ízletes, s még annál sokkal egészségesebb ital.

5. A goji bogyót önmagában is lehet rágcsálni, de Ázsiában számtalan étet is készítenek a felhasználásával, így közkedvelt alapanyaga jó néhány köretnek is.

6. Ez a kis szuperbogyó a világon a második legtöbb C-vitamint tartalmazó gyümölcs.

7. A goji tápanyagmennyiségét jól szemlélteti, hogy 3-szor több C-vitamin van benne, mint a narancsban, több vas, mint egy szép adag steak-ben, 67-szer több B1-vitamin, mint a barna rizsben, valamint több béta-karotint tartalmaz, mint a sárgarépa vagy akár a nyers spenót.

8. A goji bogyóban fellelhetőek a B-vitaminok, antioxidánsok is, melyek hatékonyan képesek leküzdeni a roppant káros szabadgyököket is. Továbbá a bogyó igen gazdag immunrendszer erősítő poliszaharidokban, káliumban, valamint 18 különféle aminosav is megtalálható benne.

+1 A goji bogyónak tudományosan is bizonyított sejtmegújító hatása van, s valószínűleg éppen emiatt érdemelte ki a hosszú élet gyümölcse elismerő címet. A Kína észak-nyugati tartományaiban élő lakosok kivételesen jó egészségi állapotnak örvendhetnek és igen magas életkort érnek el köszönhetően annak, hogy étrendjükben szerepel a goji bogyó is.

loading...

Hozzászólások |

Összesen eddig
0

És te mit gondolsz erről?
Neked mi a véleményed a témáról?

Szólj hozzá

| Mondd el a véleményed

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

 

<strong>Válogatott</strong> készítmények a gyomor + a bélrendszer problémái esetén!
Válogatott készítmények a gyomor + a bélrendszer problémái esetén!
<strong>Válogatott</strong> készítmények a gyomor + a bélrendszer problémái esetén!

Szuperélelmiszerek.com © Copyright

Miért jó ha regisztrál?

Első kézből értesülhet új terápiákról gyógymódokról!

Első kézből értesülhet akciós vásárlási ajánlatokról!

LoginElfelejtette jelszavát?
Regisztráció! [ bezár ]
Miért jó ha regisztrál?

Első kézből értesülhet új terápiákról gyógymódokról!

Első kézből értesülhet akciós vásárlási ajánlatokról!

Felhasználó létrehozása!Már regisztrált? Jelentkezzen be! [ bezár ]

Elfelejtette jelszavát?


[ bezár ]